Pages

2011. augusztus 23., kedd

Egyszerű bogyó

Imádom, hogy a fagolyók begyöngyözésével mennyi módon lehet játszani. Ennél a bogyónál két színt használtam és máris más arcát mutatja az ékszer.


Idézet: Freddie Mercury

Igen, megint Cyrene

Úgy gondolom, felesleges bármit is írnom :))




Idézet: Nelson Mandela

Lila fülbevaló

Sokáig gondolkodtam azon, hogy mi legyen ezzel a két lila Swarovskival. Egyszerűen beleszerettem a színükbe. Annyit tudtam, hogy fülbevaló készül belőlük, így végül egy korábbi mintámhoz nyúltam vissza, csupán a köztes elemen változtattam. Ezzel a fülbevaló sokkal karakteresebb, feltűnőbb lett.





Idézet: Jean Cocteau

2011. augusztus 15., hétfő

Shérazade

Újabb "kötelező", de imádtam fűzni. Szerencsés voltam, mert egy szürke vasárnap délután jutott eszembe elővenni ezt a mintát, és pont annyi gyöngyöm volt itthon, amennyi elég volt. Ezzel kijátszottam az egyik gyöngyös Murphy törvényt, miszerint ha egy mintához 50 db gyöngy kell, neked biztos, hogy 49 van csak otthon.








Minta: Serial Beader
Idézet: Thomas Huxley


Kicsi Pandora

Kicsit komor színű gyűrű, de ahogy a zöld Swarovski csillog a fekete gyöngyök mellett, az leírhatatlan. A minta eredetileg 16 vagy 18 mm-es rivolit ír, én 14 mm-esel fűztem.








Minta: Poupouneperles

Idézet: Seneca

Audrey bogyós karkötő

Régóta akartam egy ilyen karkötőt. Az ihlet Audrey-tól származik, az ő mintáját használtam fel. Mivel triangle gyöngyöm nem volt hexagont használtam, de a minta így is megfűzhető.
Köszönöm Audrey!






Minta: Audrey

Idézet: Müller Péter






Rózsaszín-fehér Cyrene

Újabb Cyrene bogyó. Írtam már, hogy imádom? :)
Most igazi lányos színekben.
Mellé egy igazi jókedv teremtő zene.





Idézet:












Óriás fánk

Ennél a medálnál nem fogtam vissza magam, átmérője 6 cm. Díszítésnek megkapta az összes olyan gyöngyöt, ami akkor itthon volt. A végeredményt egyszerűen imádom!



Idézet: G. Armani

Zöld-kék fülbevaló

Kísérleti darab, amelyet eredetileg magamnak fűztem. Aztán egy nagyon kedves barátnőm, Barbara, addig nézegette, bűvölte, hogy végül az övé lett. Egyszerű, nyári fülbevaló delica felhasználásával. A kis virágszerű minta igen egyszerű, ha van rá igény megpróbálom lerajzolni, de szerintem képről is megfűzhető.




Idézet: Bulgakov

2011. augusztus 3., szerda

Kék-mályva nyaklánc

Ezt a nyakláncot régóta tervezgettem. Tőlem szokatlan módon, először a végleges változat volt meg, és nem a megfűzött elemek "sugallták" a kinézetet. Napokig kísérleteztem a kis korongokkal, végül delicából ez a változat született meg. A mintának van 11/0-ás változata is, azt a későbbiekben mutatom meg.






Idézet: Anatole France

Fekete, swarovskis karkötő

Finom eleganciájú karkötő, melyben a 3mm-es swarovskik diszkréten csillognak. A hozzákapcsolt korongok játékosságot csempésznek komolyságába. Újabb keleti ihletésű ékszerem.






Idézet: Orhan Pamuk

Többsoros, fehér, "korongos" karkötő

A klasszikus, többsoros tekla karkötő az én értelmezésemben. Nem simul ki a csuklón, mászkál, változik, soha nem mutatja ugyanazt az arcát. Fűzése egyszerű, csupán a 6mm-es teklákat kell körbe venni delicával. Viszont rá kell szánni az időt, de egy igazán egyedi karkötő született.




Idézet: Osho

Cyrene kicsit máshogy

Imádom a Cyrene bogyót, rengeteget fűztem már belőle. Maradék delica felhasználására tökéletes. Ebből az ötletből született meg ez a fülbevaló. Maradt egy kis türkiz delica, akadt hozzá néhány 3 mm-es swarovski, és néhány gyöngy. Az eredmény engem is meglepett. Igazi keleti fülbevaló született. Még nem biztos, hogy megválok tőle. Bár ha valaki szépen kéri... :)






Minta: Cyrene
Idézet: Paulo Coelho

Kepler's Star Amariah módon

Egyre inkább olyan karkötőket fűzök, amelyek külön elemekből állnak. Ezt a fűzési módot Gwen Fisher csodálatos mintája sem úszta meg. Igazi nyári karkötő született így, vidám, nőies színekkel.
Thank you Gwen!











Minta: Gwen Fisher

Idézet: Kepler