Pages

2011. szeptember 10., szombat

Új sorozat-Királyné Kollekció

A mai nappal új sorozatot indítok a blogon. Olyan ékszereket láthattok, amelyeket egy-egy magyar királyné ihletet. Történelmünk során sok olyan asszony töltötte be a királynéi szerepet, akikről iskolában, de még egyetemen is keveset hallunk, mégis olyan sorsuk volt, amely méltó arra, hogy megemlékezzünk róluk. Így ne keressétek Aragóniai Beatrixot, Mária Teréziát vagy Sisyt köztük. Az ő történetüket számtalan helyen számtalan, módon halllhattátok már.
Az ékszerekhez mindig írok egy rövid ismertetőt az adott királyné életéről, leírom a vele kapcsolatos gondolataimat, és arról is szót ejtek, hogy miért ilyen ékszert fűztem számára. Az ékszerek sorrendje nem időrendi, inkább egy szubjektív áttekintés, a különböző korok ékszer stílusairól Az ékszerek megvásárolhatóak lesznek.
Természetesen "hagyományos" ékszereket is fűzök, azok is kikerülnek a blogra, de ezzel a kollekcióval összehozom a művészet és történelem iránti szeretetemet, és remélem ti is elmerengtek kicsit azon, hogy mennyi nagyszerű és figyelemre méltó nő volt párja királyainknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése